[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Częstochowa – Varsó és a lengyel reneszánsz

Utazás: 49 fős kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 1 éj színvonalas zarándokszálláson 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, 3 éj 3*-os szállodában 2 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás: bőséges hideg-meleg reggeli, italokkal, kávéval, kétfogásos vacsora italok nélkül

    1.nap: Indulás reggel 6 órakor, útközben rövid megállókkal. Érkezés Częstochowába a kora esti órákban.  Vacsora és szállás Częstochowában egy színvonalas zarándokszálláson

    2. nap. Reggeli a szálloda éttermében.  Délelőtt a híres Jasna Góra-i kolostor felkeresése.

Nekünk, magyaroknak mindig is fontos volt a kolostor, hiszen Nagy Lajos királya alapította, majd Opolei Ulászló herceg adományozta a Pálos rendnek a 293 méter magas hegyet. Itt őrzik a Fekete Madonnát. Továbbutazunk Varsóba. Varsó óvárosa a 2. világháborúban a 90%-a elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Ez olyan jól sikerült, hogy 1980 óta az Unesco világörökségének a része. Kora este érkezés. Szállás elfoglalása, vacsora egy városi étteremben

    3. nap. Reggeli a szálloda éttermében. Délelőtt városnézés Varsóban: elsőként a város egyik legfőbb nevezetessége a Királyi palota megtekintése, majd séta az álomszép Łazienki parkban, a szabadon járkáló pávák és a hihetetlen szelíd mókusok között. Következik a Kultúrpalota, Varsó jelképe. A 30. emeletre, 114 m-es magasságba lifttel jutunk fel, innen gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé a városra. Délután a lengyel király, Jan Sobieski ősi kastélyának megtekintése Wilanówban, majd szabadprogram. Vacsora egy városi étteremben. Szállás 3*-os hotelben.

    4. nap. Reggeli a szálloda éttermében. Utazás Kazimierz Dolnyba, a tündéri reneszánsz kisváros olyan, mintha egy mesekönyv lapjairól elevenedett volna meg. Városnézés, szabadidő, majd továbbutazás a remekbe szabott reneszánsz főteréről ismert Sandomierzbe. amely az egyik legrégibb és legszebb fekvésű város Lengyelországban. Városnézés, rövid szabadidő, majd továbbutazás Baranów Sandomierskibe, ahol vacsora és szállás a reneszánsz mágnás várkastély szomszédságában található 3*-os kastélyszállodában.

    5. nap. Reggeli a szálloda éttermében majd a Baranówi Várkastély megtekintése, majd hazautazás. Utazás pihenőkkel Dukla – Sátoraljaújhelyen keresztül haza, Nyíregyházára érkezés az esti órákban.

 

Az utazás időpontja: a csoport igénye szerint.

Árak:

88.000 Ft/fő (az ár minimum 40 fizető utas esetén érvényes)

82.000 Ft/fő (az ár minimum 45 fizető utas esetén érvényes)  

Egyágyas felár: 15.000 Ft.

Az ár tartalmazza:

  • 1 éjszakát színvonalas zarándokszálláson, 3 éj 3*-os szállodában 2 ágyas, fürdőszobás szobákban.
  • 4 alkalommal bőséges hideg-meleg reggelit, italokkal, kávéval,
  • 4 alkalommal kétfogásos vacsorát, italok nélkül
  • sofőr szállását, étkezését, napidíját
  • idegenvezető szállását, étkezését, napidíját
  • buszköltséget

Az ár nem tartalmazza:

  • Stornó biztosítást (önrész nélkül, BBP-vel együtt a részvételi díj 4 %-a)
  • utasbiztosítást BBP max. 500,-Ft/nap csoportos biztosítás esetén
  • belépők árát max. 100 PLN

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]