1. nap: 

Utazás Bledbe. Kívánságra megállás Lendván és/vagy Mariborban. Lendvai látnivalók: a vár és a Zala György emlékmúzeum. 

Maribor: barokk főtér, vár és Dráva parti sétány.

Érkezés Bledbe a délutáni órákban. Szabadprogram, séta a festői kisvárosban. Fő látnivalók a tó – közepén a Nagyboldogasszony templommal – és a vár. 

 

2. nap: 

Utazás Ukancba. A katonai temető megtekintése. Továbbutazás Tolminen keresztül Caporetto-ba (Kobarid). Látnivalók: Napóleon hídja, Osszárium, és az I. VH múzeum. A múzeumot vezetővel látogatjuk meg. A múzeum híven mutatja be az „anyagháború” borzalmait és objektív képet fest a monarchia katonáinak hősies hadműveleteiről, amely „caporettói csoda” néven került be a történelembe, ugyanis a monarchia csapatai a németekkel kiegészülve döntő csapást mértek az olaszokra. Az olasz hadsereget csak a Piave folyón túl sikerült a teljes felbomlástól megmenteni. A katasztrofális vereséget az angol és a francia hadosztályok bevetésével kerülte el az Antant. Délután továbbutazás Solkanba. Kevéssé ismert tény, hogy Solkan térségében is véres csaták folytak a környező hegyek birtoklásáért. Rengeteg olasz, osztrák és magyar katona lelte halálát itt. Erről árulkodik a solkani katonai temető.

 

3. nap:

Utazás Gorizián keresztül a doberdói csatatérre. Monte San Michele, csatamező, emlékművek, múzeum a hegytetőn és a jellegzetes kavernák megtekintése. Továbbutazás Redipugliába. Útközben Visintini és Fogliano (katonai temető elesett magyar katonákkal) megtekintése. Délután visszautazás Goriziába. A Nagyháború Múzeuma (Il Museo della Grande Guerra) megtekintése. Szabadprogram.

 

4. nap: 

Utazás Ljubljanába.10,00 órától siklóvasutazás a Ljubljanai Várba. Batthyány cellájának megtekintése. Szabadprogram.

 

Részvételi díj 19 fő esetén:         87.000,-Ft/fő.    Egyágyas felár: 18.000,-Ft.

Részvételi díj 30 fő esetén:        76.000,-Ft/fő.    Egyágyas felár: 18.000,-Ft.

 

Az ár tartalmazza:

  • a szállást reggelivel 3 csillagos hotelben,
  • a személyszállítás költségeit, modern, nemzetközi forgalomra alkalmas autóbusszal, pályadíjakkal, parkolási költségekkel,
  • idegenvezetőt indulástól érkezésig.

A részvételi díj nem tartalmazza:

–    a belépőket összesen cca. 30 EUR/fő (I. VH múzeumába Kobaridban és Redipugliában, San Michele erőd kiállítás, Gorizia I. VH. múzeum, Ljubljanai Vár)

Várjuk mielőbbi érdeklődését, megrendelését!