Téli sportok Kis-Lengyelországban 

Téli sportok Kis-Lengyelországban 

Kis-Lengyelország Lengyelország minden más régiójánál jobban vonzza a téli sportok kedvelőit. A Kárpátok itteni lejtőin mind a profi síelők, mind a teljesen kezdők megtalálják a számukra megfelelő sípályát. Itt a téli sportok minden válfaja űzhető. A turisták rendelkezésére áll számos különböző nehézségű sípálya, hótalpas túraútvonal és sífutóút, amely az Alacsony-Beszkidek hegyei között, Orawa és Podhale lapos területein, a Jurai-hátságon, a Niepołomicei őserdőn vagy a Radłowsko-Wierzchosławickie erdőségen keresztül vezet. A szűz hóban „első nyomot” hagyni kívánó sítúrázók biztosan nem bánják meg, ha az itteni hegyeket választják. Kis-Lengyelországból nem hiányoznak a jégpályák sem, valamint az olyan terepek, melyeken klasszikus vagy skandináv szánkón vagy motoros szánon suhanhatunk.

A lengyel régiók között a síterepek számát tekintve vitathatatlanul Kis-Lengyelország viszi a prímet. Összesen több tucatnyi van belőlük, és szinte az egész vajdaságot lefedik. 

Számos sífutóutat is kialakítottak, amelyeken amellett, hogy jó levegőn tartózkodunk, technikánkat is csiszolhatjuk. Különféle nehézségi fokok, változatos környezet és gyönyörű kilátás – mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

A Rozetta Tours ajánlata családoknak,baráti társaságoknak:

Téli Élmények Zakopaneban 

*Kép: www.pixabay.com